Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ:AΓΕΡΩΧΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Έτσι απλά, με έξυπνη τακτική, δύναμη και πάθος, η ομάδα μας πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο του Πανθρακικού, στο πιο χαρούμενο για φέτος κυριακάτικο απόγευμα και σκόρπισε περηφάνια και σιγουριά στους χιλιάδες πιστούς της. Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τιμόνι της, η ΑΕΛ έγραψε ιστορία με 11 συνεχείς αγώνες αήττητη καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της σεζόν 1982-3 με προπονητή τότε των Γιάτσεκ Γκμοχ.
Σ' έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να πιάσει μεγάλη απόδοση παίζοντας, όμως, με τον αέρα της μεγάλης ομάδας, η ΑΕΛ κατάφερε δίκαια να πάρει αυτό που ήθελε. Η ανωτερότητα σε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει πάντα να μεταφράζεται σε τρείς βαθμούς. Η νίκη αυτή αναπλήρωσε την απώλεια των δύο βαθμών της προηγούμενης Κυριακής με την ΑΕΚ και καθιστά την ομάδα μας και πάλι ρυθμιστή των πραγμάτων σε σχέση με την είσοδο στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στα play-offs, καθώς αποσπάστηκε και πάλι τρεις βαθμούς από τον ΑΡΗ, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι ο κύριος συνδιεκδικητής της πέμπτης θέσης, και ως αφεντικό πλέον, περιμένει να τον αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή μέσα στο Αλκαζάρ.
Αρχίζει να φαίνεται ξεκάθαρα πια η ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της ομάδας μετά τις μεταγραφικές προσθήκες του Γενάρη. Ο Στέλιος ήταν και πάλι ουσιαστικός, ο Ίλιτς εγγύηση και ο Γκουέλα εκρηκτικός. Φυσικά συγκινητικοί ήταν και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που αγωνίστηκαν. Η επανεμφάνιση του Τουμέρ με τη βυσσινί φανέλα έκανε αρκετούς από εμάς να δακρύσουν. Είναι πανθομολογούμενο ότι η ομάδα έχει κερδίσει πλέον δυο παίκτες ενδεκάδας (Μπουκουβάλας - Ααράμπ) γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον. Συγχαρητήρια στους συντελεστές της νέας αυτής επιτυχίας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στο προπονητικό τιμ για το "στήσιμο" και τις αλλαγές. Υποκλινόμαστε στ’ αδέρφια που ταξίδεψαν και βρέθηκαν, για μία ακόμη φορά, στο πλευρό της αγαπημένης μας ΑΕΛ χορεύοντας και τραγουδώντας ασταμάτητα μέσα στο ψύχος.
Η ομάδα μας με ποιότητα και βάθος που αναγνωρίζει πια όλος ο φίλαθλος κόσμος, και ακόμη πιο δυνατή, με τον Τουμέρ ετοιμοπόλεμο και με δεδομένη την επιστροφή του αρχηγού Ν. Νταμπίζα, υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή τον ΑΡΗ. Με νίκη αποκτά αέρα 7 βαθμών έναντι του ΑΡΗ και περιμένει στην έδρα της και τον έτερο διεκδικητή της 5ης θέσης, τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ. Με την ίδια σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία η 5η θέση εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εμάς. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα αλλά και των τελευταίων γεγονότων-ανακοινώσεων του ΑΡΗ, εφιστούμε την προσοχή σε παίκτες, διοίκηση και, κυρίως, στους φιλάθλους απέναντι σε τυχόν προκλήσεις από διαιτητή και φιλοξενούμενους οπαδούς. Όλοι μαζί συγκεντρωμένοι ο καθένας στο ρόλο του (παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι) ας κάνουμε αυτή τη φορά το Αλκαζάρ απόρθητο για να γίνουμε και πάλι... Ευρωπαίοι!

Το άλογο καλπάζει ασταμάτητο προς την κορυφή του Ολύμπου!!!