Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΖΑΡΑΜΕ ΤΗ "ΓΡΙΑ"ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΜΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ...ΕΥΡΩΠΗΣ ΖΕΪΜΠΕΚΙΑ!

Στο σχόλιο της προηγούμενης εβδομάδας είχαμε επισημάνει την ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες κινήσεις και να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες επεμβάσεις με στόχο η ΑΕΛ να δώσει όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο σπίτι της, θεωρώντας δεδομένη την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Όπως αποδείχθηκε, δικαίως- και όχι άκαιρα -θίξαμε το εν λόγω ζήτημα. Η ομάδα επισφράγισε τη σιγουριά μας πραγματοποιώντας ώριμη και ουσιαστική εμφάνιση στο Καυταντζόγλειο.
Μετά από 27 χρόνια, η ΑΕΛ πήρε, επιτέλους, διπλό στο αχανές αλλά και καταραμένο αυτό γήπεδο. Οι 800 τυχεροί αλλά και ριψοκίνδυνοι οπαδοί μας κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας δίνοντας από την αρχή το σύνθημα της νίκης απέναντι στη «γρια».
Ο Ουζουνίδης αυτή τη φορά δικαιώθηκε και μάλιστα φάνηκε από την αντίδρασή του στο πρώτο γκολ πόσο πολύ πίστευε στην τακτική του, αλλά και γενικότερα στην ομάδα και στους παίκτες του.
Η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, για όσους ξέρουν από μπάλα, φάνηκε καθαρά πως κέρδιζε χρόνο- και αν εξαιρέσει κανείς δυο λάθη στην άμυνα που και πάλι είχε κάποια προβλήματα- ετοίμαζε τη μεγάλη επίθεση στο β΄μέρος .
Με την αλλαγή του Μετίν ανέβηκε το κέντρο και η ομάδα άρχισε να ξεδιπλώνει σιγά – σιγά το ταλέντο της.
Όμως, η ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Παναγιώτης Κατσιαρός που φαίνεται πως το Καυταντζόγλειο του φέρνει γούρι και με δυο καταπληκτικές ασίστ, μια στον Ζούρα και μια στον Τουμέρ, έστειλε τον Κατσιαβάκη στο σπίτι του και την «γρια» στο κρεβάτι.
Και ο Στέλιος, τρεις συμμετοχές εκτός έδρας τρία και τα διπλά! Άντε και με διπλό στο Καραϊσκάκη και στη Λιβαδειά.
Επιβεβαιώθηκε και η άποψη που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα για την άσχημη αγωνιστική κατάσταση των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της ευρωπαϊκής εξόδου. Ο Άρης πέρασε δύσκολα από τις Σέρρες, ενώ η Ξάνθη τέθηκε οριστικά εκτός νυμφώνος μετά την ήττα στην έδρα της από τον Εργοτέλη. Το άγχος βαραίνει πλέον τον Άρη, ο οποίος είναι η μόνη ομάδα που θα μπορούσε, υποθετικά, να μας απειλήσει. Τέτοια περίπτωση πιστεύουμε, όμως, πως δεν υπάρχει.
Καλή «αποτοξίνωση» λόγω διακοπής του πρωταθλήματος και κάλεσμα σε όλους για το κρισιμότερο ματς της χρονιάς.

ΑΕΛΑΡΑ ξαναέφτασε η ώρα, να γίνεις η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ στη χώρα
και ο ΛΑΟΣ σου πάλι θα χορεύει, όπως στο ΝΟΣΑΤΕΛ και στη ΓΕΝΕΥΗ…



Υ.Γ. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: «Να βγάλω διαβατήριο ή καινούρια ταυτότητα;»