Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ : " ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΥΣΣΙΝΙ ! "


Είχαμε γράψει σε προηγούμενο σχόλιο ότι για μας το πρωτάθλημα τελείωσε στη Λειβαδιά και για να μην φανούμε απαξιωτικοί, άντε στα ημίχρονα με την ΑΕΚ ( το πρώτο ημίχρονο στην Καλογρέζα και το δεύτερο ημίχρονο στο Αλκαζάρ). Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα play off είναι πλέον off και έτσι η αγγαρεία όλων μας δίνει τη θέση της" στα μπάνια του βυσσινί λαού".

Αδιαμφισβήτητα, η πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα ήταν από τις καλύτερες στη ιστορία της. Η ΑΕΛ ήταν πάνω απ' όλα " ομάδα " κι αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Σταθερή, σοβαρή, ώριμη και αποτελεσματική σε κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια, κατάφερε έστω και στην τελευταία αγωνιστική να πετύχει τον στόχο της, που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Με έξυπνες προσθήκες την κατάλληλη στιγμή ( Γιαννακόπουλος, Μετίν ) η ομάδα απέκτησε εμπειρία και αυτοπέποιθηση κι αν εξαιρέσει κανείς κάποιες άτυχες στιγμές στο Αλκαζάρ, έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Η προπονητική τακτική και φιλοσοφία του Μαρίνου Ουζουνίδη, αν και σε αρκετές περιπτώσεις ήτανε συντηριτική, κρινόμενη όμως από το αποτέλεσμα, ήταν η ενδεδειγμένη για να επιτευχθεί ο στόχος χωρίς απαραίτητα η ομάδα να είναι και εντυπωσιακή. Ορισμένοι παίκτες δεν μπόρεσαν τελικά να προσαρμοστούν στην ομάδα και δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Κάποιες πάλι μεταγγραφές του καλοκαιριού δεν χρησιμοποιηθηκαν ποτέ στην ομάδα. Ο βασικός κορμός, όμως, έδειξε σοβαρότητα, πειθαρχία και αποτελεσματικότητα ενώ μερικοί νέοι παίκτες ίσως θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί στο μέλλον.

Η διοίκηση γενικά κρίνεται θετικά σχετικά με τη βοήθεια που πρόσφερε στην ομάδα. Ωστόσο υπήρξαν λάθη όσον αφορά στην αντίληψη του τρόπου διεξαγωγής των αγώνων μέσα στο Αλκαζάρ σε σχέση με την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών και αστυνομίας ( προβλήματα συνεργασίας της διοίκησης και της αστυνομίας με τους οργανωμένους). Ελπίζουμε πως μετά και την κρίση που δημιουργήθηκε πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟ στα play off, η διοίκηση θα επαναπροσδιορίσει κάποια πράγματα. Όλοι μας θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο έτσι ώστε τέτοια αρνητικά φαινόμενα και καταστάσεις να ελαχιστοποιηθούν στο μέλλον.

Οι φίλαθλοι της ομάδας στάθηκαν και φέτος στο ύψος των περιστάσεων και απομονώνοντας κάποιους λίγους ανεγκέφαλους βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα μέσα και έξω από το Αλκαζάρ. Δυστυχώς, και αυτή τη χρονιά η προσέλευση των φιλάθλων δεν ήταν ικανοποιητική, κάτι που οφείλεται σε πολλούς λόγους όπως στην αναξιοπιστία του πρωταθλήματος, στη βία, στην κακή διαιτησία, στις κακές γηπεδικές συνθήκες αλλά και στην οικονομική κρίση.Πάντως, όλοι όσοι πηγαίνουμε στο γήπεδο πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσους " απέχουν "να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο κοντά στην ομάδα και όχι να τους κρίνουμε αρνητικά μετρώντας κάθε φορά με τα γνωστά " Αελόμετρα ". Επίσης, ως σύλλογος θα προσπαθήσουμε, παίρνοντας πρωτοβουλίες, να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις μεταξύ των οργανωμένων.

Η αθλητική δημοσιογραφία στην πόλη μας κινήθηκε σε υποφερτά επίπεδα. Ωστόσο, απέχει ακόμη αρκετά απ' αυτό που θα θέλαμε όλοι ( παίκτες, διοίκηση, φίλαθλοι ) για να γίνει πιο ουσιαστική και πιο χρήσιμη για την ομάδα.

Το πιο σημαντικό γεγονός με το οποίο κλείνει η φετινή χρονιά είναι η έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου γηπέδου μετά από επίμονη προσπάθεια και αγώνες τεσσάρων ετών. Το Αλκαζάρ το επόμενο καλοκαίρι θα μας αποχαιρετήσει για πάντα. Είναι δύσκολο κανείς να αποχωρίζεται τις αναμνήσεις του. Με συγκίνηση, νοσταλγία αλλά και σεβασμό στο παρελθόν ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον που προμηνύεται εξίσου σπουδαίο στο νέο παλάτι της ΑΕΛ μας. Η φετινή χρονιά μπορεί στο τέλος, λόγω των play off, να μας " χάλασε "λίγο, όμως η ουσία είναι ότι η ομάδα καθιερώθηκε ξανά στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για να γίνει αυτό προσέφεραν τα μέγιστα όλοι : διοίκηση, παίκτες, φίλαθλοι.

Τέλος, για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, φέτος γεννήθηκε ο Βυσσινόκιππος, μια συλλογική προσπάθεια μιας παρέας και μιας γενιάς φιλάθλων που από παιδιά στο Αλκαζάρ έζησαν σχεδόν τα πάντα. Από το Πρωτάθλημα του '88 μέχρι και τον κίνδυνο υποβιβασμού στη Δ' Εθνική. Μέσα από το τελευταίο σχόλιο της φετινής σεζόν ευχόμαστε αυτή η ανιδιοτελής παρεϊστικη προσπάθεια στήριξης της ομάδας να αποδειχθεί δυνατή στο χρόνο και ουσιαστική στη συνολική προσπάθεια ανάδειξης της ιδέας που λέγεται ΑΕΛ.

Το άλογο πάει διακοπές για ξεκούραση. Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά το Ευρωπαϊκό του ταξίδι.
Καλό Καλοκαίρι προς το παρόν και σύντομα πάλι κοντά στην αγαπημένη μας ΑΕΛΑΡΑ. Και
μην ξεχνάτε το καλοκαιρινό σύνθημα: ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΒΥΣΣΙΝΙ!